Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Tips om u te ontspannen

  • Ga erop uit.
  • Doe eens iets anders dan wat u normaal doet. Plan een weekendje weg of een dagje aan het strand. U kan ook thuis blijven, maar kies er dan voor geen huishoudelijke taken of achterstaande administratie uit te voeren. Kook iets lekkers en gezond, drink een glaasje wijn, lees de krant of kijk tv met een warm dekentje op je schoot. Zoek eventueel opvang voor de kindjes.
  • Gsm en computer uit. Onze moderne communicatiemiddelen zijn handig en noodzakelijk. Toch is het soms goed om er even geen gebruik van te maken. Zet daarom uw gsm en uw laptop uit, op momenten dat u niet bereikbaar hoeft te zijn.
  • Bewust ademhalen. Leer om bewust adem te halen. U zal zien dat u dan gemakkelijker zal ontspannen. Ademt u door de buik of door de borst? Ga dat voor uzelf na. U kan leren om door de buik te ademen. Dankzij de buikademhaling zal u zich beter kunnen ontspannen en zal er ook meer zuurstof uit uw bloed gehaald worden.  Er bestaan cd-roms en dvd’s in de handel die oefeningen aanbieden om te leren ontspannen. U kan ook een aantal handige apps downloaden op uw smartphone!
  • Sporten en bewegen. Voor veel mensen is sporten de perfecte uitlaatklep. Fietsen, wandelen, zwemmen, voetballen, yoga, ... als u het maar leuk vindt. 
  • Neem een warm bad. Lees een goed boek of zet zachte muziek op. Kaarsen kunnen ook gezellig zijn, maar wees wel altijd voorzichtig. Kies ook een goede badolie: bloemen als lavendel, jasmijn, iris en roos kunnen je helpen om te ontspannen. Smeer je daarna in met een zachte bodylotion. Vraag raad aan uw apotheker.