Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Unidose en multidose

Het Oréus fractioneringssysteem bestaat zowel in Unidosis (elk geneesmiddel voor één innamemoment zit in een afzondelijk compartiment) als in Multidosis (alle geneesmiddelen voor één innamemoment zitten in dezelfde cup).

MULTIDOSIS

multdosis

    

Alle medicijnen van 1 innamemoment bevinden zich in 1 cup (er kunnen meer dan 15 eenheden (capsules, tabletten,..)in).

Op het gekleurde etiket (elk innamemoment heeft een andere kleur) staat de naam van de patiënt, het kamernummer, de datum, het innamemoment, en eventueel extra toe te dienen medicatie die niet in de cup mag of kan zoals druppels, inspuitingen,...

Het zelflevende etiket zorgt ervoor dat de cup gemakkelijk geopend kan worden, indien gewenst. Op die manier kunnen gemakkelijk aanpassingen gedaan worden

 

 

UNIDOSIS

unidosis

    

De unidosis (elk medicament van een bepaald innamemoment in een apart compartiment) is een gepatenteerd Frans concept (genaamd Oséo innovation)

Op het  etiket met gekleurde streep(elk innamemoment heeft een andere kleur) staat de naam van de patiënt,  het kamernummer, de datum, het innamemoment, en eventueel extra toe te dienen medicatie die niet in de cup mag of kan zoals druppels, inspuitingen,... Daarenboven staat de naam van elk medicijn op het etiket, gevolgd door een nummer. Dit is de plaats waar het medicijn zich bevindt. Er zijn per innamemoment 8 compartimenten voorzien, zeven gelijke en één groter compartiment.

Hierdoor is de traceerbaarheid nog hoger als bij de Multidosis.