Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Weekdoos

De Oréus-weekdoos bestaat uit een PVC-omhulsel met 28 compartimenten (4 innamemomenten voor 7 dagen), en een zelfklevend etikettenblad. Met één simpele handeling kan men deze weekdoos sluiten.  Meer dan 15 verschillende gelulen of tabletten kunnen in één compartiment.

Ten opzichte van andere systemen kan men een serieuse tijdswinst met de oréusweekdoos realiseren bij :

  • het vullen van de weekdozen.
  • het toedienen aan de patiënten.

Door alle medicijnen van één innamemoment in één compartiment (cup) samen te brengen kunnen er heel wat manipulatiefouten uitgesloten worden.

Het Oréus-systeem is in België het enige waar op elk innamemoment (op elke cup) naam van de patiënt , kamernummer, datum , innamemoment ('s morgens, 's middags, 's avonds of voor het slapen) en extra toe te dienen medicatie (inspuitingen, druppels,...) vermeld staan. Bovendien heeft elk innamemoment een aparte kleur (Blauw = 's morgens, Geel = 's middags, Roze = 's avonds en Groen = voor slapen gaan).
Daarenboven staat helemaal bovenaan de weekdoos het volledige medicatieschema vermeld met de dagen van de week. De dagen waarop een bepaalde medicatie niet moet ingenomen worden staat volledig zwart ingekleurd, dit is bijvoorbeeld handig als iets bvb om de andere dag dient ingenomen te worden.
Op de volledige weekdoos staat daarenboven  nog eens een foto en het kamernummer van de patiënt.

De Oréus-weekdozen kunnen heel gemakkelijk in een ophangsysteem bevestigd worden tegen een muur of in een kast (veiliger en beter voor medicijnen die geen licht kunnen verdragen).

 

oréusweekdoos