Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Toedienen

Het klaarzetten, uitdelen en toedienen van de cups van de weekdozen gebeurt in de zorginstelling. Speciaal daarvoor voorziene verdeelplateaus  worden gevuld met de cupjes per innamemoment van alle patiënten van de afdeling (maximum 40 per plateau). Er is een aparte plaats voorzien voor alle toedieningsvormen die niet in de weekdoos kunnen of mogen (hiervoor ontvangt de verpleging een apart uitgeprint blad per dag). Degene die klaarzet dient dit blad af te tekenen.

Bij voorkeur worden alle 4 innamemomenten van één dag samen klaargezet. De zorginstelling beschikt bij voorkeur over 4 verdeelplateaus per 40 patiënten per dienst.

         
             
 

Als het tijd is voor de toer, wordt de verdeelplateau van dat innamemoment op de verpleegkar geplaatst, samen met de controlelijst. De controlelijst is een A4blad met naam en foto van de patiënt, kamernummer, behandelingsweek, medicatieschema voor die week met eventuele opmerkingen (pletten, eerste half uur niet gaan liggen, in rechter oor druppelen,...) en een groot schema per dag met daarop het aantal eenheden die zich in elke cup moeten bevinden.

De verpleging opent de cup door het zelfklevende etiket los te maken, dient de medicatie uit de cup toe aan de juiste patiënt (ziet foto voor zich) en kleeft het zelfklevende etiket op de juiste plaats op het contrioleblad ( hier staat aangegeven waar welke kleur moet komen) en tekent af.