Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Correcte en verstaanbare informatie

  Door de opkomst van het internet is er massaal veel informatie te vinden over diverse gezondheidsthema's. Vaak is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien.
Welke informatie is betrouwbaar, welke info is geschikt voor mij ?
 
   
 

Correcte en patiëntvriendelijke informatie is voor myPharma.be een van de basispeilers van hun site. Een correct geïnformeerde patiënt leidt vaak tot een “gezondere” patiënt. Correcte,  op maat gesneden, informatie helpt mensen om weloverwogen keuzes te maken in verband met hun gezondheid. Internationale studies tonen aan dat twee derden van de ondervraagde patiënten hun levensstijl en gedrag aanpassen aan verkregen informatie op voorwaarde dat ze helder en verstaanbaar is.  Ze geven ook aan dat ze door dit te doen meer vat hebben op hun persoonlijke gezondheidstoestand.

myPharma.be wil ook correcte en verstaanbare informatie bieden aan apothekers, artsen, therapeuten..
Apothekers en artsen zijn vaak de eersten die geconfronteerd worden met vragen van patiënten. Voor hen is het nodig om gestructureerde en up-to-date informatie te verstrekken. Heel wat informatie is op maat van de arts, de apotheker en zijn team.


Daarnaast biedt myPharma.be met de databank Zoëlho een bron van informatie over levensstijladviezen, voedingssupplementen, voeding… om mensen te stimuleren een gezonde levensstijl aan te nemen. Dit onder de vorm van patiëntgerichte informatie en beveiligde informatie voor apothekers, artsen, therapeuten…  De samenwerking met Paul van Herzele,medewerker aan de Katholieke Universiteit Leuven, staat garant voor kwaliteit. De programma’s Sofie, Farmatopics en Cybele  die ook van zijn hand zijn, worden momenteel door de meeste apothekers geraadpleegd (o.a. via Delphicare).