Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Algemeen

Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof amlodipine.
Amlodipine behoort tot de klasse van de calciumantagonisten.

Calciumantagonisten verminderen de hoeveelheid calcium die vanuit de bloedvaten in de spiercellen komt. Hierdoor ontspannen de spiercellen in het hart en in de bloedvatwand. De bloedvaten verwijden en de bloeddruk daalt. Doordat het hart zich ontspant, neemt de behoefte naar zuurstof af. Door verwijding van de kransslagaders (brandstofleidingen van het hart) kan het zuurstofaanbod toenemen. Als gevolg daarvan wordt pijn op de borst voorkomen.

Uw arts kan u dit geneesmiddel voorschrijven voor:

  • de behandeling van hoge bloeddruk. 
    Hoge bloeddruk kan, als deze niet behandeld wordt, schade toebrengen aan bloedvaten in verschillende organen wat soms kan leiden tot hartaanvallen, hart- of nierfalen, beroertes of blindheid. Gewoonlijk zijn er geen symptomen van hoge bloeddruk voordat dergelijke schade optreedt. Daarom is het belangrijk om dagelijks nauwgezet u geneesmiddel(len) voor hoge bloeddruk in te nemen. Meet ook regelmatig of uw bloeddruk nog binnen normale waarden ligt. Vraag aan uw arts onder welke waarden dat uw bloeddruk moet liggen.
  • het voorkomen van angina pectoris. Het geneesmiddel biedt geen onmiddelijke verlichting van pijn op de borst door angina pectoris.

Het is belangrijk om tijdens de behandeling pompelmoessap te vermijden.